Om søknadsprosessen og oppfølging av mottakerne

Tildelingene fra Sparebankstiftelsen DNB gjøres på bakgrunn av innsendte søknader. Her kan du lese mer om søknadsprosessen og hvordan vi følger opp tildelingene.

Valdresmusea ville inspirere flere til å lære tradisjonelle håndverksteknikker og ga ungdom muligheten til å høvle ut sitt eget snøbrett. (Foto: Katrine Lunke)

Stiftelsen mottar flere tusen søknader årlig. I 2024 mottok vi til sammen 8 137 søknader. 3 744 prosjekter fikk tildelinger.

Søkerne er organisasjoner og virksomheter som søker støtte til lokale prosjekter på Østlandet, i tillegg til nasjonale eller landsdekkende prosjekter. Prosjektene skal først og fremst komme barn og unge voksne til gode.

Skal du søke støtte? Her finner du alt du må vite om å søke og rapportere

Søknadsbehandling og sluttrapportering

Alle søknader sendes inn via vår digitale søknadsportal. Det er også i denne portalen at mottakerne sender inn sluttrapporter og annen rapportering.

For søknadsbeløp til og med 50 000 kroner kan søknadene sendes inn løpende, og vi gir raskt svar på søknaden. For søknadsbeløp over 50 000 kroner er det tre søknadsfrister årlig: 1. april,1. september og 1. desember. Vi er opptatt av at organisasjonene søker støtte til tiltak de selv synes er viktig og de mener vil ha god effekt for barn og unge.

Administrasjonen i stiftelsen behandler og innstiller søknadene, som så besluttes av stiftelsens styre.

De som mottar støtte, får et tildelingsbrev som inneholder informasjon om beløpet og vilkårene for tildelingen. For å få utbetalt pengestøtten må mottakerne fylle ut et skjema om utbetaling i søknadsportalen. Dersom prosjektet endres underveis, kan de søke om omdisponering av midlene.

Når prosjektet er ferdig, leverer mottakerne en sluttrapport hvor de beskriver gjennomføringen av prosjektet. Kravene til dokumentasjon avhenger av størrelsen på beløpet de har fått tildelt. For flerårige prosjekter leveres også en statusrapport etter hver 12. måned.

Dersom dere har fått en tildeling, finner dere nyttig informasjon om utbetaling og rapportering her.

For å effektivisere arbeidet brukes kunstig intelligens (KI) til hjelp i behandlingen av søknader på beløp inntil 50.000 kroner. Det er viktig å understreke at alle søknader fortsatt vurderes av administrasjonen og besluttes av styret i stiftelsen.

Vi får også bistand fra KI til å frembringe en tekst om hver av tildelingene fra stiftelsen. Tekstene leses gjennom og redigeres om nødvendig før de publiseres på nettsidene våre. Slik kan vi effektivt informere alle som er interessert om hvem som får støtte fra stiftelsen.

Veiledning og tilbakemeldinger fra søkerne

Stiftelsen er tilgjengelig for innspill og spørsmål underveis i både søknads- og rapporteringsprosessen. Vi jobber med å legge til rette for at alle skal kunne håndtere både søknadsprosessen og arbeidet som følger med en tildeling.

Vi gjennomfører jevnlig anonyme spørreundersøkelser og fokusgruppeundersøkelser blant søkerne for å få tilbakemeldinger om hvordan de opplever søknadsprosessen og samarbeidet med stiftelsen. Tilbakemeldingene brukes til å forbedre kommunikasjonen og søknadssystemet.

Av de som har svart på spørreundersøkelsen det siste året synes over 90 prosent at informasjonen om søknadsprosessen var lett eller ganske lett å forstå. Og over 80 prosent svarte at det var lett eller ganske lett å fylle ut søknadsskjemaet. 15 prosent syntes det var litt vanskelig å fylle ut søknadsskjemaet.

Stiftelsen arbeider aktivt for å synliggjøre muligheten til å søke støtte og inspirere flere organisasjoner til å sette i gang prosjekter som gagner barn og unge. Muligheten for å søke støtte markedsføres gjennom kampanjer, spesielt rettet mot organisasjoner på Østlandet.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?