Kajakker til svømmegruppa og nærmiljøet

I 2021 fikk Sørumsand IFs svømmegruppe støtte til kajakker, utstyr og tilhenger. Selv om de bruker kajakkene til trening og konkurranse, skal de også være tilgjengelig for flere i nærmiljøet.

Alle foto: Elise Ratvik

Heiavannet og Hvaltjern er to svært populære friluftsområder for folk i Fetsund og omegn, og ved å tilby utlån av kajakker får SIFs svømmegruppe engasjert enda flere til å kose seg med vannsport.

– I tillegg til at vi bruker dem selv er det mulig for folk å komme seg ut i naturen og på vannet. Disse er tilgjengelige for familier, barn og unge. Hovedmålet er at folk skal få komme seg ut i naturen, i de flotte omgivelsene på Heiavannet og Hvaltjern, sier Rune Nygaard. Han har vært aktiv i SIFs svømmegruppe siden 2016, og sitter i styret.

Miljø for utendørssvømming

De siste årene har svømmegruppa sammen med Fet svømmeklubb skapt et miljø for utendørssvømming på Nedre Romerike, og siden 2019 har de arrangert Heia Open, et lavterskeltilbud for alle som er glad i vann og svømming. De har også utvidet aktivitetstilbudet til open water, vannpolo og synkronsvømming.

Med treninger og konkurranser i åpent vann står sikkerheten i høysetet for arrangørene. For å holde oversikt over svømmerne, er frivillige ute i kajakker og følger deltakerne ute i vannet.

– Vi så at vi hadde behov for kajakker, særlig på Glommadyppen, men også på Heia open. Tidligere har vi leid fra kajakk-klubber, men så søkte vi Sparebankstiftelsen DNB så vi kunne få egne kajakker, sier Rune

Klubben fikk innvilget midler og har kunnet kjøpe en egen tilhenger med åtte kajakker og tilbehør.

Tilbud som passer for alle

Elisabeth Rinden har vært medlem i klubben siden førsteklasse, og for henne betyr klubben mye.

– For meg har svømmeklubben betydd mye gjennom oppveksten. Det er et sted jeg har fått lov til å utvikle meg selv, både som svømmer, trener, og som person, sier hun.

Hun har mange roller i klubben, både som svømmer og svømmetrener, og er ansvarlig for synkrondelen og utøverne der. Det er ikke uten grunn at hun har vært aktiv i mange år.

– Det beste med SIF er samholdet, og at alle støtter hverandre. Det er mye sosialt i klubben, man får mange venner, og også venner i ulik alder.

Med mange ulike vannaktiviteter har SIFs svømmegruppe tilbud som passer for alle, i alle aldre.

– Det morsomste med vannsport er at man lærer mye. Og man lærer også å redde liv, som faktisk er nyttig, sier hun.

Tildelinger til Sørumsand IFs svømmegruppe

2021: 126.910 kroner til kajakker, utstyr og tilhenger.

2020: 156.225 kroner til tidtakningsutstyr til vannpolo.

2018: 72.500 kroner til våtdrakter og svømmebøyer for å kunne tilby barna svømmeopplæring i hav, innsjø eller elver. Dette er en viktig del av svømmeopplæringen, hvor barna blir godt kjent med hvor annerledes det er å bevege seg i naturlige vannkilder utendørs sammenlignet med et oppvarmet svømmebasseng inne.

Se også andre tildelinger til Sørumsand IF

Ung på Kusken 2022

Gamingutstyr

Aktivitetspark

Skiløyper i nærmiljøet

Banedeler for mer trening

Bygging av tennisbaner

Tilrettelegging for skating

Turnutstyr for basistrening

Tilrettelegging for uteaktivitet

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?