Om instrumentsamlingen

Siden 2006 har vi bygget opp en av verdens fremste samlinger av strykeinstrumenter. Alle instrumentene lånes til musikere.

Instrumentsamlingen er i regi av Dextra Musica, et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. Målet for Dextra Musica er å utløse gode krefter i norsk musikkliv og øke interessen for klassisk musikk og folkemusikk.

Du kan se alle instrumentene i samlingen her.

Du kan se hvilke musikere som spiller på instrumentene her.

Konserter med instrumentene

Vi arrangerer konserter på Sentralen i Oslo der du kan høre instrumentene når de spilles på av våre fremste kammermusikere.

Utlån av instrumenter

Instrumentsamlingen består av historiske og moderne strykeinstrumenter, hardingfeler og langeleiker.

De historiske instrumentene stilles til disposisjon for etablerte musikere, som til gjengjeld stiller opp på konserter og som instruktører og inspirasjonskilder for yngre utøvere. De moderne instrumenter lånes ut til Norges Musikkhøyskole og Barratt Due Musikkinstitutt for videre utlån til talentfulle elever og studenter.

Les mer om utlån av instrumenter her

Inspirere unge utøvere

I tillegg til instrumentsamlingen støtter Dextra Musica prosjekter og initierer programmer som bidrar til at flere unge utøvere kan oppleve og utøve klassisk musikk og folkemusikk på høyt kunstnerisk nivå.

Du kan lese mer om våre initiativer for unge utøvere her.

Å kjøpe gamle strykeinstrumenter

Mange musikere ønsker å spille på strykeinstrumenter laget så langt tilbake som på 1600 til 1700-tallet. Disse finnes det kun et begrenset antall av og de er svært kostbare. Derfor har vi gjennom mange år kjøpt slike strykeinstrumenter til utlån.

Å kjøpe et gammelt strykeinstrument krever nøye utprøving og vurdering. Stiftelsen bruker eksperter som selv er blant Norges fremste musikere når aktuelle instrumenter skal testes ut. I tillegg foregår prøvespillingen i en konsertsal.

Her får du mer informasjon om rutinene vi følger ved kjøp av instrumenter.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med en av oss som jobber med instrumentsamlingen, Dextra Musica. Du finner kontaktinformasjon her.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?